Ziarul din ziare online » Turism »

Calatorind catre manastirea Bistrita la parintele Antim, Neamt

Pe langa valoarea istorica si arheologica insemnata a acestei manastiri, ea are si o incarcatura spiritual aparte, atat datorita vietii monahale desfasurata in acest loc cat si icoanelor care completeaza lucrarea monahala.

Printre cea mai popular icoana aici se afla aceea a Sfintei Ana, purtand in brate pe Fecioara Maria, copila fiind. Icoana este puternic tamaduitoare de bloi sufletesti si trupesti, cat si izbavitoare din situatii disperate.

Oamenii vin si se inchina in fata ei, se roaga pentru diversele nevoi, si ca un ritual nescris in acest loc, oamenii se inchina si trec de trei ori pe sub icoana, zabovind cateva secunde sub ea dupa care revin in fata ei. De trei ori, poate in numele Sfintei Treimi.

Un parinte bun, cald la suflet si cu o inima curajoasa ce va poate ajuta cu un sfat, o povata, o rugaciune este parintele Antim. Ajungand la manastirea Bistrita cautati-l si vi se va incarca sufletul de nadejde !



Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

959 comentarii - Adauga-l pe al tau
Gastronomie

Alba ca zapada

Ingrediente:
Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 linguri ulei 3 linguri lapte praf de copt (pentru 500 g faina) 1 varf de cutit sare fina 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri zahar pudra

Budinca de carne - retete culinare romanesti

Ingrediente:
500 g carne de vitel vita sau porc 3-4 oua 100 g franzela 100 g unt 1 lingura faina 1 ceasca lapte sare piper.

Seful ANPC critica unele produsele traditionale

Mulţi producători sau comercianţi introduc pe piaţă produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale, a declarat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, adăugând că nu-şi aminteşte "ca bunica să producă vreodată parizer".

Reteta Negresa

 Ingrediente:
500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, stafide Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt.

Tocana picanta cu carne de porc

Ingrediente:
1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, smîntînă.

Targ de produse ecologice si traditionale

Prima ediţie din anul 2012 a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale va avea loc în acest weekend în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS).

Vinurile din Iasi degustate in Bacau

Oameni de afaceri dar și specialiști enologi au luat parte la evenimentul organizat la Hotel Decebal din Bacău, de Icar Tours și Vinia.

Ziarul de azi