Ziarul din ziare online » Economie »

Cardiologia este Cenuşăreasa Spitalului Judeţean

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer adipiscing tincidunt metus vel viverra.
În cadrul Corpului B al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila funcţionează, în condiţii ca acum 30 de ani, Secţia de Cardiologie.  Deşi are o capacitate de 90 de paturi, secţia are numai 60 de pacienţi internaţi şi asta nu fiindcă n-ar mai fi bolnavi care să ceară supraveghere medicală permanentă, ci fiindcă în saloane e mai cald decât afară, aerul este irespirabil, ajungând lejer la 36-37 de grade Celsius.

Atmosfera din secţie este dezolantă, bolnavii se chinuie cu greu să facă faţă căldurii, iar un aparat de aer condiţionat le-ar fi uşurat mult existenţa, cunoscut fiind şi faptul că persoanele cu probleme cardiace nu au voie să stea la temperaturi ridicate.

ACTUL MEDICAL, ÎN DERIVĂ

Dacă alte secţii beneficiază de investiţii majore în instrumentalul medical şi aparatură ultra - modernă, altele, precum Cardiologia, încă aşteaptă bani pentru condiţii civilizate. Şi asta pentru că, în condiţiile în care aparatura este veche, nici diagnosticele nu pot fi stabilite cu maximă acurateţe, oricât de mult s-ar strădui medicii de aici.

Deocamdată, Cardiologia nu este pe lista CJ de investiţii imediate.

Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

2 comentarii - Adauga-l pe al tau
 • sectia de cardiologie va fi in curand dotata cu tot ce trebuie. medici cardiologi sa avem !
  DE lili, postat pe 30-07-2011, la 04:35
 • pana se doteaza cardiologia se curata si oamenii....inima necesita interventii rapide, nu este ca la o fractura sa o pui in ghips
  DE george, postat pe 18-08-2011, la 02:58
 • Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

  COMENTARIU (*)

  0 din 350 cuvinte permise


  Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Turism

Nr Taxi Bucuresti

Firme si companii ce efectueaza transport in regim de Taxi in Bucuresti, tarife practicate pe km, precum si datele de contact (nr telefon). Vezi aici toate firmele de Taxi in Bucuresti.

Litoralul pentru toti all inclusive

Trei hoteluri din staţiunea Mamaia oferă trei mese pe zi turiştilor care vor veni în această perioadă pe litoralul românesc prin programul „Litoralul pentru toţi“.

Fenomen neobisnuit pe litoral

Vremea închisă a oferit un spectacol de Paște cum rar se vede pe litoral. Marea Neagră a fost colorată în diferite nuanțe, de la albastru închis spre bleumarin, trecând prin azuriu si turcoaz, până la lila deschis. Porțiunile colorate erau delimitate parcă de o linie, iar petele de culori aveau forme variate.

Oferte tentante pentru vacanta de 1 mai

Vacanţa de Paşte s-a încheiat, iar românii se gândesc deja la excursiile de 1 Mai. Pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa de 1 Mai la munte, oferta este extrem de bogată. Cu doar 98 de lei puteţi alege un sejur de 3 nopţi la un hotel de două stele din Bran.

Plajele au fost curatate in asteptarea turistilor de Paste

Plajele de pe litoral sunt curăţate şi pregătite pentru manifestările organizate în perioada Paştelui, în condiţiile în care mii de localnici şi turişti sunt aşteptaţi la slujbele de înviere de la malul mării, spun reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Hotel Cismigiu renovat la 100 de ani de la constructie

Clădirile, la fel ca oamenii, au soarta lor - mai bună, mai rea, mai aventuroasă. Cele vechi, de viţă, se ţin tare în tumultul vremii. Îmbătrânesc tăcut, se mai sulemenesc, să-şi ţină rangul. Altele mor, neştiute, zbârcite şi ştirbe. Puţine sunt cele care se întorc din morţi. Hotelul "Cişmigiu" e una dintre ele, iar Dumnezeul ei vorbeşte spaniola.

Lidl le vinde nemtilor vacante

Lanţul de magazine Lidl din Germania a adăugat o nouă destinaţie pe lista ofertelor de vacanţă pe care le vinde în Germania. Din această vară, nemţii pot cumpăra pachete către litoralul românesc şi Delta Dunării.

Ziarul de azi