Ziarul din ziare online » Turism »

Colt de rai. Satul Pietriceaua, printre cele mai frumoase

61 de sate din întreaga țară au fost cuprinse într-un ghid oficial, lansat de Muzeul Satului din București, al celor mai frumoase așezări rurale din România. Printre ele, și satul prahovean Pietriceaua, un loc unde tradițiile sunt aceleași de acum un secol.

Geografic, satul Pietriceaua face parte din comuna prahoveană Brebu, la 8 kilometri de Câmpina, cel mai cunoscut reper al zonei. Este așezat la aproximativ 900 de metri altitudine, înconjurat de păduri falnice și numără 415 de gospodării, cu câte patru persoane, în medie. Adică puțin peste 1.500 de suflete care se ocupă, de sute de ani, cu agricultura, fânețele și pomii din livezi. 

Sursa: Ziarul Adevarul
Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

4 comentarii - Adauga-l pe al tau
Gastronomie

Alba ca zapada

Ingrediente:
Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 linguri ulei 3 linguri lapte praf de copt (pentru 500 g faina) 1 varf de cutit sare fina 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri zahar pudra

Budinca de carne - retete culinare romanesti

Ingrediente:
500 g carne de vitel vita sau porc 3-4 oua 100 g franzela 100 g unt 1 lingura faina 1 ceasca lapte sare piper.

Seful ANPC critica unele produsele traditionale

Mulţi producători sau comercianţi introduc pe piaţă produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale, a declarat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, adăugând că nu-şi aminteşte "ca bunica să producă vreodată parizer".

Reteta Negresa

 Ingrediente:
500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, stafide Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt.

Tocana picanta cu carne de porc

Ingrediente:
1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, smîntînă.

Targ de produse ecologice si traditionale

Prima ediţie din anul 2012 a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale va avea loc în acest weekend în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS).

Vinurile din Iasi degustate in Bacau

Oameni de afaceri dar și specialiști enologi au luat parte la evenimentul organizat la Hotel Decebal din Bacău, de Icar Tours și Vinia.

Ziarul de azi