Ziarul din ziare online » Economie
Economie

Obiectiv Vocea Brailei si Viata Brailei: minciuna are picioare scurte

Atat Obiectiv Vocea Brailei (condus de Monica Paraschiv) cat si siteul Viata Brailei (condus de Aura Costea) sustin pe fata candidatul PDL Braila si UNPR-ul fostului primar Cibu Constantin la presedentia CJ Braila, numitul Sergiu Diacomatu.

Obiectiv Braila azi: licitezi de unul singur si castigi

Forum Braila este un vehement opozant al celor care sustin principiul, potrivit caruia, "ceea ce nu este bun pentru altii este bun pentru noi" sau "noi suntem altfel dar folosim aceleasi mijloace". Subiectul se numeste Obiectiv Vocea Brailei.

Obiectiv Vocea Brailei retrogradat de Google

Cei care au ales sa isi faca reclama online pe siteul obiectivbr.ro, siteul a carui titlu este Obiectiv Vocea Brailei (doar SEO) se pare ca au ceva probleme de imagine. Surpriza: In prima pagina a Google dupa cautarea cea mai uzuala a brailenilor nu mai exista siteul "Obiectiv Vocea Brailei" ?  La o cautare efectuata de specialisti pe internet apare: Ne pare rău, nu există informaţii disponibile pentru adresa www.obiectivbr.ro. Pentru edificarea dvs. va prezentam:

Cursul BNR a scazut usor

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a scăzut uşor pentru a doua zi consecutiv la 4,4421 lei/euro, moneda naţională înregistrând o apreciere, după ce anterior a atins patru recorduri succesive.

Posta Romana intra in proces de restructurare

Schimbari mari in Posta Romana. Astazi se prezinta programul de restructurare a Companiei Naţionale Poşta Română în Consiliul de Administraţie.

Uniunea Europeana are nevoie de reguli bugetare mai relaxate

Este de parere Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Aceasta institutie considera ca UE ar trebui să excludă investiţiile publice de la calcularea deficitelor bugetare, iar zona euro să emită obligaţiuni comune, pentru a susţine creşterea.

Euro se ieftineste

Leul s-a apreciat astăzi în raport cu moneda europeană. Astfel, cursul oficial a scăzut de la 4,3778 lei/euro ieri, până la 4,3748 lei/euro.

Recuperarea banilor din concedii medicale, o poveste fara sfarsit

Legea spune ca angajatorii isi pot recupera de la Casa de Sanatate sumele platite pentru concediile medicale ale angajatilor, insa niciunde in textul actului normativ nu se precizeaza in cat timp se face aceasta restituire.

CAS-ul se retine doar pentru pensiile peste 740 de lei

Contribuţia de Asigurări de Sănătate (CAS) în procent de 5,5% va fi plătită doar pensiile care depăşesc 740 de lei, a decis Curtea Constituţională.

Rata somajului a crescut in 2011

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă, între 15 şi 64 de ani, a scăzut cu 0,3 puncte procentuale anul trecut, până la 58,5%, iar rata şomajului a urcat la 7,4%, faţă de 7,3% în 2010, reprezentând 730.000 de şomeri, arată cele mai recente date transmise de Institutului Naţional de Statistică (INS).

IKEA intra pe piata electronicelor de consum

IKEA, cel mai mare producător de mobilă din lume, va intra pe piaţa electronicelor de consum, lansând o gamă de articole de mobilier cu televizor şi sistem audio integrat, dezvoltate în parteneriat cu compania chineză TCL Multimedia.

Clujul made in China

Pe primul loc în topul ţărilor extracomunitare ce exportă produse în Cluj se află China, cu mărfuri de peste un miliard de euro livrate în ultimii doi ani.

Statul limiteaza despagubirile pentru case nationalizate

Despăgubirile pentru imobilele naţionalizate vor fi plătite de stat foştilor proprietari în limita a doar 15% din valoarea reală a bunului, pe o perioadă eşalonată între 10-12 ani, conform unui proiect de lege pe care Guvernul îl va lansa în dezbatere publică.

Guvernul a extins lista proiectelor UE prioritare

Guvernul a extins lista proiectelor finanţate de către Uniunea Europeană şi considerate prioritare de către partea română, de la 100 la 150 lucrări, valoarea totală a finanţării crescând de la aproximativ 8 miliarde euro la 14 miliarde euro, decizie aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Coada pentru sandviciurile celor de la Subway

Celebrul lanţ de restaurante a deschis, ieri, prima reprezentanţă din ţara noastră în Capitală. Încă de la ora deschiderii sute de pofticioşi s-au aşezat la rând pentru a pune mâna pe celebrele sendviciuri. Patronii sigur au avut de ce să se bucure, pentru că lansarea renumitului brand în România a fost un success fulminant. Coada a fost întreţinută de pofticioşi până seara târziu la ora închiderii.

Carne de miel confiscata in urma controalelor din Capitala

Peste 850 de kilograme de carne de miel au fost confiscate în urma controalelor efectuate de autorităţi în ultimele şase săptămâni, la aproximativ 2.000 de unităţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, a anunţat miercuri prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Investigatii privind trucarea unor licitatii pentru drumuri

Consiliul Concurenţei a declanşat trei investigaţii privind posibile înţelegeri între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Teleorman, CJ Ilfov şi de Direcţia Drumuri şi Poduri Craiova pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor.

Piata imobiliara intr-un nou prag minim

Piata închirierilor din Capitală a atins, în luna martie, un minim istoric pe segmentul apartamentelor de două camere.

Inflatia atinge un nou minim istoric

Rata anuală a inflaţiei a coborât în martie la 2,4%, ajungând astfel la un nou minim istoric. Creşterea preţurilor de consum faţă de februarie a fost de 0,42%, uşor mai mică faţă de estimările analiştilor.

Telefoanele mobile clasice sunt pe moarte

Telefoanele clasice deţin cea mai mare pondere în piaţa de terminale mobile, dar până la urmă acest segment îşi va da obştescul sfârşit în doar câţiva ani.

Auchan cumpara fosta platforma Tractorul din Brasov

Retailerul francez Auchan cumpără de la Flavus Investiţii proiectul imobiliar de pe fosta platformă Tractorul din Braşov.

Declaratia de venit pe 2011

Dacă vă obţineţi banii din activităţi independente, chirii sau agricultură, aveţi obligaţia să depuneţi Formularul 200. În caz contrar, amenda poate ajunge până la 100 de lei.

Posturile din asistenta sociala ar putea fi deblocate

Angajările în asistenţă socială ar putea fi reluate, ordonatorii de credit trebuind să se încadreze în cheltuielile de personal din buget, măsura fiind prevăzută într-un proiect de hotărâre al MMFPS, care arată că imposibilitatea angajării personalului de specialitate poate crea probleme majore.

Alpha Bank va vinde operatiunile din Romania

Grupul bancar Alpha Bank este aproape de a încheia un acord pentru vânzarea unei participaţii de până la 30% din subsidiarele est-europene, printre care şi cea din România, către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit publicaţiei elene „Real News“, citată de agenţia de ştiri Bloomberg.

Afacerile din comertul auto au scazut in primele doua luni

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în primele două luni, comparativ cu perioada similară din 2011, cu 2,6%, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Greva spontana in Portul Constanta

Angajaţii platformei portuare au intrat într-o grevă spontană luni dimineaţă, protestând la adresa conducerii Administraţiei Porturilor Maritime (APC) Constanţa.

Targul Mobilei la Alba Mall

Licitaţia de obiecte de mobilier pornind de la 1 leu este atracţia ediţiei din 2012 a Târgului Mobilei de la Alba Iulia. Evenimentul, organizat la Alba Mall, este dedicat industriei de prelucrare a lemnului și celei de mobilă, ce reprezintă aproximativ 43% din industria prelucrătoare a județului Alba.

Guvernul sa ia masuri impotriva rulmentilor contrafacuti

România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi, din China şi Pakistan, iar Guvernul trebuie să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen, a declarat vineri Harun Adiguzel, directorul general al grupului URB, din Turcia, proprietarul Rulmenţi Bârlad.

Romanii reincep sa cumpere masini

Numărul de autoturisme noi înmatriculate în primele trei luni ale acestui an a urcat la 13.965 de unități, ceea ce reprezintă o majorare cu 44,28% față de perioada similară din 2010. Cele mai căutate mărci su fost Dacia, Ford și Volkswagen.

Resursele de energie primara au scazut în primele doua luni

Resursele de energie primară au scăzut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 17%, iar cele de energie electrică s-au redus cu 4,7%, a anunţat vineri INS.Ziarul de azi