Ziarul din ziare online » Economie
Economie

Salon Auto de buzunar in Piata Constitutiei

Miercuri și-a deschis porțile în București un nou Salon Internațional Auto, denumit de această dată SIAMB și desfășurat în Piața Constituției. Ca și în cazul salonului din toamnă, de la Romaero, acest eveniment este destul de sărac în exponate, iar premierele captivante lipsesc cu desăvârșire.

Se vor deschide doua restaurante Subway

Subway, renumitul lanţ de restaurante din America, va deschide prima unitate din România marţi în Piaţa Victoriei în Bucureşti, şi nu în mall-ul din Palas Iaşi.

Consiliul Concurentei a i inceput o investigatie privind contractele din energie

Comisia Europeană (CE) analizează un posibil ajutor de stat acordat "băieţilor deştepţi" din energie, prin contracte cu Hidroelectrica, iar Consiliul Concurenţei a deschis o investigaţie privind legalitatea acestor acorduri. Concurenţa vizează compania de stat Hidroelectrica şi contractele încheiate de stat pentru a livra energie ieftină pentru anumiţi consumatori privilegiaţi.

Michelin analizeaza posibilitatea de noi investitii in Romania

Grupul francez Michelin analizează posibilitatea derulării unei noi investiţii în România, posibil la Zalău, unde are deja o fabrică, potrivit ministrului Economiei, Lucian Bode. Aflat într-o vizită în Sălaj, a recomandat autorităţilor locale să sprijine investitorii din judeţ, precum Michelin, Silcotub, Energobit şi Drum Construct.

Bogdan Olteanu ii invata pe chinezi cum sa investeasca in Romania

Viceguvernatorul Băncii naţionale a româniei (BNR), Bogdan Olteanu, a arătat, în deschiderea unei conferinţe dedicate investiţiilor chineze în România, că ţara noastră prezintă două mari oportunităţi: companiile industriale care încă se mai află la stat şi resursele naturale.

Amenzi de milioane de lei pentru hipermarketuri

Anul trecut, Autoritate Naţioanlă pentru Protecţia Consumatorului(ANPC) a primit 51.000 de reclamaţii, din care 30% făceau referire la tot ceea ce înseamnă activitatea marilor magazine de retail şi au fost aplicat amenzi de 8 milioane de lei retaileriilor care au avut probleme cu preţurile, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţioanle pentru Protecţia Consumatorului(ANPC).

Informare din partea Comisiei Europene

Guvernul a primit o informare din partea Comisiei Europene (CE) în care se arată că plăţile pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi reluate în perioada imediată, documentul fiind analizat în şedinţa de marţi a Executivului.

Plexus va investi intr-o fabrica la Oradea

Producătorul american de echipamente telecom Plexus va construi o fabrică la Oradea, investiţie de 40 milioane de dolari, care ar trebui să intre în exploatare peste un an cu 500 de angajaţi, faţă de cei 245 care lucrează în prezent la operaţiunile din România ale companiei.

Ungureanu si sfatul inteleptilor din mediul de afaceri

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se întâlneşte astăzi, la ora 17.00, la Palatul Victoria, cu membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri. Mai exact, premierul va anunţa astăzi componenţa consiliului de consultanţi care îi vor oferi sprijin în privinţa strategiei economice a Executivului.

Compensatii pentru serele si solariile distruse de zapada

Ministerul Agriculturii va acorda producătorilor de legume ale căror sere şi solarii au fost afectate de căderile masive de zăpadă din lunile ianuarie şi februarie sume compensatorii în valoare totală de 8,52 milioane lei (1,9 milioane euro), de la bugetul de stat.

Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut in primele doua luni

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, a crescut în primele două  luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cu 5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,2%.

Pragul peste care firmele sunt obligate sa plateasca TVA majorat

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, la solicitarea României, creşterea de la 35.000 euro la 50.000 euro a pragului cifrei de afaceri sau al veniturilor peste care firmele locale sunt obligate să plătească TVA.

Se inteteste lupta impotriva evaziunii fiscale

În încercarea de a face rost de bani pentru bugetul extrem de sărăcit de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale şi-au intensificat controalele la agenţii economici. Mai mult, a fost creat şi un organism care monitorizează rezultatele acestor controale la nivel de judeţ.

11 firme se bat pentru un contract

Firmele s-au înscris pentru a întreţine drumurile naţionale din Braşov în perioada 2012-2014. Chiar dacă pare uriaşă suma alocată pentru acest contract este de patru ori mai mică decât cea existentă în perioada 2008-2011.

Praktiker nu renunta la filiala din Romania

În pofida zvonurilor recente, conducerea germană a Grupului Praktiker nu are în plan şi nu intenţionează să închidă sau să vândă o filială importantă cum este Praktiker România, după ce un reprezentant Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german, a anunţat că firma de investiţii vrea retragerea retailerului de bricolaj din Europa de Est.

Romania a intrat in a doua recesiune

Chiar dacă datele oficiale nu au fost încă publicate pentru a confirma intrarea economiei României în recesiune, analişti, reprezentanţi ai Băncii Naţionale, dar şi lideri politici susţin că Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut şi în primul trimestru din acest an, după regresul din trimestrul patru din 2011, astfel că ţara noastră este, încă o dată în ultimii trei ani, în recesiune tehnică.

Dacia in topul celor mai poluante masini din Europa

Producătorul de autoturisme de la Mioveni se regăseşte printre cele mai poluante mărci de autoturisme prezente în Europa în funcţie de emisiile de CO2, potrivit unui raport realizat de JATO Dynamics, cea mai mare companie de cercetări şi consultanţă din domeniul auto.

Numarul somerilor din Romania a scazut usor

Rata şomajului în luna februarie a fost estimată la 7,1 la sută, fiind în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi la egalitate comparativ cu nivelul înregistrat în luna februarie 2011, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preturile apartamentelor in luna martie mai mici

Preţul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele din România a crescut în luna martie cu 1,7% faţă de luna precedentă, însă comparativ cu valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut este cu 3,8% mai redus.

BERD acorda BRD o finantare pentru sustinerea investitiilor in energie

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda BRD Groupe Société Générale o finanţare de până la 30 milioane euro pentru susţinerea proiectelor de investiţii în eficienţa energetică.

Programul Rabla se va relua maine

După mai multe luni de pauză, programul "Rabla" se va relua mâine. Proprietarii de rable, persoane fizice, se pot adresa de mâine firmelor colectoare pentru casarea autoturismelor vechi.

ISCIR vanduta pentru 600.000 de euro firmei RINA Simtex

Ministerul Economiei a vândut pachetul integral de acţiuni deţinut la ISCIR, pentru 2,58 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro), firmei de certificare RINA Simtex, singurul ofertant.

Consumul medicamentelor este egal cu al spitalelor

Consumul de medicamente s-a dublat în perioada 2006 - 2011, România fiind singura ţară care alocă pentru consumul de medicamente un buget egal cu cel al spitalelor, a declarat joi, la Mediafax talks about Health Reform, preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.

Presiuni din partea primarilor pentru fonduri

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că, pe măsură ce se apropie alegerile, există presiuni din partea unor primari pentru alocarea unor fonduri pentru finalizarea proiectelor, dar sunt constrângeri bugetare şi ar fi stupid să se cadă pradă tentaţiilor electorale.

Numarul firmelor care au intrat in insolventa s-a redus

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în primele două luni s-a redus cu circa 10% la 2.608, de la 2.890 în perioada similară a anului trecut, firmele din comerţ şi din construcţii fiind cele mai afectate şi în acest an, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

ANL nu va lansa proiecte noi în 2012

ANL nu va începe în acest an lucrări pentru locuinţe noi, dar va finaliza 1.800 de unităţi lansate anii trecuţi, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, la deschiderea târgului Construct Expo.

BNR reduce rata dobanzii de politica monetara la 5,25% pe an

Consiliul de Administraţie al BNR a decis joi să reducă cu 0,25 puncte procentuală nivelul ratei dobânzii de politică monetară, de la 5,5% la 5,25% pe an, nou minim istoric, în linie cu aşteptările analiştilor, şi să menţină cotele pentru rezervele minime obligatorii constituite de bănci.

H&M ajunge si in Arad

Retailerul suedez Hennes&Mauritz(H&M) va deschide primul magazin din Arad pe data de 5 aprilie în centrul comercial Atrium Mall, potrivit unui comunicat remis de companie. Suprafaţa magazinului din Arad va fi de aproape 1.600 de metri pătraţi.

Praktiker ar vrea sa plece din Romania

Retailerul care deţine 27 de magazine în ţara noastră ar putea să se retragă de aici, pentru că în locul unor profituri pe măsura investiţiilor a avut pierderi masive.

Vanzarea Azomures a fost finalizata

Traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale Ameropa a finalizat preluarea Azomureş Târgu-Mureş, prin firma Pelican Fertilizers, pe care o deţine.  Compania va investi peste 200 de milioane de euro pentru retehnologizarea instalaţiilor de pe platforma Azomureş, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului şi de a eficientiza producţia de îngrăşăminte.Ziarul de azi