Ziarul din ziare online » Economie
Economie

O firma din Albania deschide o casa de moda la Botosani

O firmă din Albania este interesată să deschidă la Botoşani o fabrică de confecţii şi o casă de modă. Lucrurile sunt destul de avansate, reprezentanţii firmei au închiriat deja spaţiul.

Exporturile s-au prabusit in ianuarie

Deficitul comercial al României a fost în luna ianuarie 2012 de 2,004 miliarde lei (462,8 milioane euro), mai mare cu 82% decât cel înregistrat în prima lună a anului trecut.

Leul din nou pe apreciere

Leul a inversat astăzi trendul şi s-a întărit în raport cu principalele valute la nivel oficial. Cotaţia leului în raport cu euro a scăzut astăzi cu 0,25 bani, 4,3452 lei/euro.

Pretul aurului va creste in acest an

Companiile miniere de extracţie estimează că preţul aurului va creşte în acest an până la 2.000 dolari pe uncie, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers (PwC).

Patriciu negociaza vanzarea Mic.ro cu grupul 7 Eleven

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul Mic.ro, presat de datoriile către furnizorii care cer insolvenţa lanţului de magazine, de credite bancare şi de chirii neplătite de mai multe luni, negociază vânzarea sau asocierea firmei cu grupul internaţional 7 Eleven, susţin surse din piaţa de retail.

Alro ameninta ca inchide o parte din fabrica

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de electricitate din România, analizează dacă va închide o parte din capacităţile de producţie, din cauza lipsei de energie ieftină, iar forţa majoră de la Hidroelectrica ar trebui ridicată, a declarat astăzi directorul general al companiei, Gheorghe Dobra, într-o conferinţă de presă.

Patru pasi ca Romania sa iasa cu bine din 2012

Investiţiile publice, scăderea evaziunii, absorbţia fondurilor europene, dar şi evitarea unui blocaj financiar ne pot ajuta în această perioadă dificilă.

Banca Mondiala anticipeaza o crestere a PIB pentru Romania in 2012

Banca Mondială (BM) anticipează o creştere de 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) pentru România în acest an, după ce estima într-un raport din iunie 2011 o expansiune de 3,7%, pesimismul instituţiei fiind determinat de vulnerabilităţile economiei româneşti la criza datoriilor de stat din zona euro.

Preturile terenurilor in scadere

Terenurile intravilane de lângă Bucureşti s-au ieftinit şi în 2011, proprietarii operând scăderi de până la 40%, cum este cazul loturilor din Chitila, Măgurele şi Berceni Sat, unde se înregistrează şi cele mai mici preţuri, la polul opus, cu cele mai mari valori, fiind Pipera, potrivit Imopedia.ro.

Bancile au scumpit la inceputul anului finantarile pentru populatie

Garanti, o bancă de talie medie pe plan local controlată de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Turcia, a crescut cu până la trei puncte procentuale marjele de dobândă la creditele în lei şi euro şi se alătură astfel unor jucători mari, precum BCR sau Raiffeisen, care au scumpit la începutul anului finanţările pentru populaţie.

Noi locuri de munca la Jucu

Două mari companii, producătoare de electrocasnice respectiv de componente electrice pentru automobile, vor construi fabrici pe 50 de hectare, în parcul industrial de unde se retrage cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Declaraţia aparţine directorului Tetarom, Viorel Găvrea.

BCR va avea un nou sef

Dominic Bruynseels va fi înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al BCR. Postul său urmează a fi luat de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, şi fost director al fondului de investiţii PPF, au declarat surse bancare pentru Mediafax.

Peste 2.000 de joburi in hoteluri de lux din Grecia si Cipru

Mai mult de 2.000 de locuri de muncă vor fi oferite pentru tineri de peste 40 de hoteluri de lux din Grecia şi Cipru la cea de-a opta ediţie a târgului de joburi HappySummer, care va avea loc în perioada 24-25 februarie în Bucureşti.

Increderea economistilor in economia romaneasca in crestere

Indicatorul calculat de CFA România, care măsoară sentimentul economiştilor cu privire la situaţia macroeconomică a României, a crescut în luna decembrie a anului trecut până la valoarea de 36,2 puncte – cea mai mare valoare a trimestrului patru.

Dacia Lodgy va fi lansat în luna iunie

Automobile Dacia va lansa Lodgy în România în luna iunie, iar modelul furgon după vacanţa de vară, ambele modele urmând să fie produse la fabrica Renault din Maroc, a declarat marţi directorul comerical al companiei, Thomas Dubruel.

Stanciu si Ghita au luat inca 30% din eMag

Bogdan Vlad şi Dan Teodosescu, doi dintre fondatorii eMag - cel mai mare retailer online de pe piaţă, şi-au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau în companie, în total 30%, către acţionarul majoritar, compania Asesoft Distribution, controlată de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

Vanzarile Dacia in Romania au scazut anul trecut

Vânzările de automobile Dacia în România au scăzut anul trecut cu 16%, de la 36.730 autoturisme în 2010 până la 30.867 în 2011, potrivit datelor companiei.

Protestele au apreciat leul

Premierul Emil Boc este îngrijorat de faptul că protestele din ultimele zile periclitează stabilitatea economică a României deoarece există riscul unei creşteri a costurilor de împrumut pentru finanţarea deficitului.

O nouă lege a Sanatatii in cel mult sase luni

Pentru o formulă actualizată a Legii Sănătăţii, ce se doreşte a fi gata în 3-6 luni, se iau în calcul două variante: un proiect nou sau amendarea celui vechi.

Renault nu pleaca din Romania

Strategia Renault pentru România e să rămână aici, să-şi consolideze poziţia şi să-şi folosească eficient capacităţile de producţie, afirmă Carlos Tavares, directorul de operaţiuni al grupului Renault.

BVB suspenda tranzactionarea actiunilor Oltchim

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile Oltchim din cauza informaţiilor apărute în mass-media referitoare la o posibilă debranșare a combinatului de la reţeaua de electricitate.

Statul vrea sa vanda CFR Marfa

Statul va scoate la mezat operatorul feroviar. Pentru atragerea unui investitor, compania se luptă cu firme similare din Polonia, Slovacia şi Bulgaria.

Cum s-a schimbat din temelii o banca romaneasca

După ce a fost, pe rând, cea mai dinamică şi cea mai puţin activă bancă din România, Volksbank încearcă să îşi găsească locul undeva în normalitate. Banca vine, cel mai probabil din vară, cu mai multe produse de economisire “flexibile” dar şi cu o strategie de creditare care se va baza mai ales pe credite de consum, în lei, de valoare mică.

Razie printre taximetristii

Razia printre taximetriștii din Capitală a scos la iveală mari neregului. Cei aflați în ilegalitate au primit amenzi usturătoare. Polițiștii au descoperit că aceștia nu eliberau bonuri fiscale, nu aveau autorizație de taxi sau încălcau regulile de circulație.

Leul continua intarirea fata de euro

Leul s-a întărit faţă de moneda europeană, până la 4,3322 lei/euro, continuând trendul iniţiat ieri. Cotaţia oficială indică o scădere cu peste un ban în raport cu aceea anunţată ieri.

RA-APPS scoate la vânzare 130 imobile

RA-APPS a început procedurile de vânzare pentru 130 imobile, incluzând apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri, dar fără ca active valoroase, precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf şi Mara, să fie introduse pe lista primelor bunuri care vor fi înstrăinate.

Numarul somerilor a crescut in decembrie

Numărul şomerilor a crescut în decembrie faţă de noiembrie cu peste 6.000, ajungând la 461.013 de persoane, fiind înregistrată o rată a şomajului de 5,12 la sută, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

UniCredit primeste sprijin din Kazahstan

Acţiunile UniCredit au crescut joi cu 5,2%, la patru zile după debutul emisiunii de drepturi de preempţiune prin care banca vrea să atragă 7,5 miliarde euro, datorită unor informaţii apărute din presă conform cărora fondul de investiţii kazah a acumulat 5% din acţiunile grupului.

Benzina şi motorina s-au scumpit masiv

Cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa românească, OMV Petrom, a majorat preţurile carburanţilor cu 9 bani pe litru. De la începutul anului, compania a majorat preţul benzinei cu 19 de bani, iar motorina, cu 26 de bani/litru.

Incep marile reduceri la haine

Aveţi toate motivele să luaţi cu asalt magazinele şi mall-urile. Pe 15 ianuarie se dă startul celor mai consistente reduceri din acest an. Preţurile vor scădea şi cu 70%, promit retailerii.Ziarul de azi