Ziarul din ziare online » Gastronomie
Gastronomie

Alba ca zapada

Ingrediente:
Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 linguri ulei 3 linguri lapte praf de copt (pentru 500 g faina) 1 varf de cutit sare fina 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri zahar pudra

Budinca de carne - retete culinare romanesti

Ingrediente:
500 g carne de vitel vita sau porc 3-4 oua 100 g franzela 100 g unt 1 lingura faina 1 ceasca lapte sare piper.

Seful ANPC critica unele produsele traditionale

Mulţi producători sau comercianţi introduc pe piaţă produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale, a declarat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, adăugând că nu-şi aminteşte "ca bunica să producă vreodată parizer".

Reteta Negresa

 Ingrediente:
500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, stafide Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt.

Tocana picanta cu carne de porc

Ingrediente:
1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, smîntînă.

Targ de produse ecologice si traditionale

Prima ediţie din anul 2012 a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale va avea loc în acest weekend în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS).

Vinurile din Iasi degustate in Bacau

Oameni de afaceri dar și specialiști enologi au luat parte la evenimentul organizat la Hotel Decebal din Bacău, de Icar Tours și Vinia.

Penne cu carne

Ingrediente: 500 g penne, 700 g carne de porc tocată, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 5 linguri pastă de tomate, 1 lingură boia de ardei dulce, piper, busuioc, cimbru, 200 g caşcaval.

Atentie la alimentele de post cu grasimi animale

Verificaţi eticheta produselor de post cumpărate pentru a nu fi înşelaţi cu false preparate care sunt de fapt "de dulce", dar poartă denumirea de vegetal.

Budinca de peste

Ingrediente:  4 fileuri de peste alb (a 200 g), 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 tulpina de telina, 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara, 1 lingurita busuioc uscat, putina zeama de lamaie, 100 g ciuperci proaspete, 1 lingura mustar, 250 g branza telemea noua (nesarata).

Budinca de carne

Ingrediente: 500 g carne de vitel vita sau porc 3-4 oua 100 g franzela 100 g unt 1 lingura faina 1 ceasca lapte sare piper.

Pizza Capriciosa

Topping pizza: mozzarella, sos rosii pentru pizza, sunca, felii de ciuperci, masline, ardei gras feliat, oregano. Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar Sos de rosii pentru pizza: 1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat 1-2 catei usturoi, sare, piper, optional:1 -2 frunze de telina.

Produse traditionale la Targu Neamt

Ocazie numai buna pentru gurmanzii care cauta provizii de toamna pentru iarna ce urmeaza si mizeaza pe produse naturale. Targul Camara vine in Neamt.

Salata de paste cu ton

Daca nu ai timp sa prepari ceva mai consistent pentru cina, salata aceasta de paste este foarte buna. Se pregateste foarte repede si este si satioasa.

Prajitura greceasca

Este un desert care se prepara destul de repede si este delicios pe deasupra. Nu costa scump si o sa primesti numai laude daca il servesti musafirilor sau familiei tale.

Ficatei cu cartofi la cuptor

Este o mancare pe care o poti prepara pentru cina, dar cred eu ca este foarte buna si pentru copilasi. O sa le placa cu siguranta. Branza o poti inlocui cu cascaval.

Tocanita de pui cu ardei copti

Mie imi place foarte tare acest fel de mancare. In zona Bucovinei, de exemplu, se prepara cu smantana, dar fara pasta de tomate. Eu zic sa o incercati si nu o sa va para rau. Pofta buna!

Placinta cu iaurt

Aceasta placinta este fina, gustoasa si nu-ti ia timp mult sa o faci. Daca ai sa  incerci, o sa-mi dai dreptate.

Pungi din foi de ceapa

Ceapa, pe langa larga ei utilizare in bucatariile gospodinelor, isi poate gasi si o alta utilitate. Expertii spun ca foile de ceapă pot înlocui pungi de suplimente alimentare scumpe.

Targ de vinuri și racoritoare incepe la Romexpo

Producători și distribuitori participă la evenimentul se desfășoară de astăzi și până pe 23 octombrie la Centrul Expozițional ROMEXPO din București.

Trucuri care fac supele si mai sanatoase

Una dintre reco­mandările spe­cialiştilor pentru prepararea supelor este să nu fierbeţi legumele prea mult, ci cât să-şi menţină o uşoară duritate, pentru ca vitaminele şi mineralele să se păstreze într-o cantitate cât mai mare.

Muraturi asortate si legume ca la mama acasa

Profitaţi de toamnă şi de abundenţa legumelor din pieţe pentru a pregăti delicioase preparate tradiţionale de sezon. Libertatea vă prezintă reţete savuroase de murături asortate.

Parlamentul European degusta vinurile romanesti

Pe cele mai bune. Vinuri româneşti de elită au fost prezentate şi degustate, miercuri seară, în Parlamentul European, la un eveniment organizat de către europarlamentarul PDL Petru Luhan.

O reteta perfecta de post ghiveci calugaresc

Daca preferi o alimentatie bogata in legume, va recomandam ghiveci calugaresc, potrivit insa si-n orice zi din aceasta toamna bogata si foarte usor de preparat.

Dulceata de Caise

Dacă într-o seară friguroasă de iarnă, vrei să-ţi aduci aminte de zilele însorite şi calde din timpul verii, atunci deschide un borcan cu dulceaţă de caise, pe care îl ai de la mama ta şi casa ta se va umple de aroma şi parfumul caiselor iar amintirile te vor purta către o zi anume din vara ce tocmai a trecut

Tort de ciocolata cu caramel

Tort de ciocolata cu caramel. Un desert delicios care îi va mulţumi chiar şi pe cei mai exigenţi dintre pofticioşi.

Reţeta murăturilor gustoase şi rezistente

Pensiunile buzoiene sunt renumite pentru acriturile gustoase servite la friptură sau alte mâncăruri grase. Bucătarii lor ne-au împărtăşit câteva din secretele pe care le-am putea aplica şi noi atunci când ne hotărâm să punem murăturile pentru iarnă

Vrei sa faci o pizza si nu ai timp. Iata o reteta de simpla de Pizza

Ingrediente Pizza simpla: 1,200 g faina, 80 g drojdie, 1 l lapte, ulei, 50 g sare. Pentru umplutura: 100 g pasta de tomate, 500 g sunca presata, 250 g ciuperci conservate, 500 g cascaval, 200 g masline, 50 g zahar, cimbru, 800 ml suc de rosii, 50 g unt.

Sfârşitul de septembrie vine de fiecare dată în Gorj cu Festivalul Răciturilor

Sfârşitul de septembrie vine de fiecare dată în Gorj cu Festivalul Răciturilor. Şi poate nu este întâmplător, căci prin părţile locului nu poate fi închipuită masă de om gospodar fără o strachină cu răcituri, câteva săr­măluţe aburinde, o bucată zdravănă de mălai (o pâine gustoasă preparată din făină de porumb), ardei iute şi ţuică cu multe, multe focuri.

Bors de peste - mancare de sezon

Bors de peste, reteta bors de peste, cum gatim borsul de peste ? Astazi va prezentam una din retetele pentru borsul de peste. Fie ca sunteti din Delta Dunarii sau sunteti din Timisoara, cu totii puteti contribui la imbunatatirea acestei retete culinare.




Ziarul de azi