Ziarul din ziare online » Gastronomie
Gastronomie

Prajitura cu cirese si rom

Ingrediente: 500g cirese, 500 g faina, un varf de cutit cu sare, trei linguri cu zahar, trei linguri cu zahar pudra, doua oua, lapte proaspat - 300 ml, 50 gr. de unt, trei lingurite de rom

Crap cu sos de roşii şi ardei kapia

Crapul este cel mai gatit si cautat peste la romani. Cand incepe sezonul gratarelor la iarba verde, incepe sa creasca cererea de carne de crap. Iata o reteta care o puteti face la sfarsit de saptamana, in timp ce va petreceti timpul liber la padure sau pe malul dunarii.

Pizza Margherita dedicata reginei Margherita de Savoia

Tradiţia spune că în iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita de Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creat pizza Margherita, utilizand in reteta sos de rosii, mozzarella şi busuioc, reprezentand culorile drapelului italian.

Alba ca Zapada prajitura romaneasca

Faina se cerne si se amesteca praful de copt si sarea. Cu mixerul cu tel sau cu palete, amestecam laptele, ouale si zaharul, apoi adaugam uleiul.




Ziarul de azi