Ziarul din ziare online » Gastronomie »

Pizza Capriciosa

Topping pizza: mozzarella, sos rosii pentru pizza, sunca, felii de ciuperci, masline, ardei gras feliat, oregano. Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar Sos de rosii pentru pizza: 1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat 1-2 catei usturoi, sare, piper, optional:1 -2 frunze de telina.

Mod de preparare:

Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului. Preparare aluat crocant pentru pizza: se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala.

Sursa: model-de.ro
Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

3 comentarii - Adauga-l pe al tau

Ultimele articole din categorie

Alba ca zapadaBudinca de carne - retete culinare romanesti Seful ANPC critica unele produsele traditionaleReteta NegresaTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleVinurile din Iasi degustate in BacauPenne cu carne

Cele mai citite din categorie

Budinca de carne - retete culinare romanesti Alba ca zapadaVinurile din Iasi degustate in BacauTocana picanta cu carne de porcReteta NegresaTarg de produse ecologice si traditionaleSeful ANPC critica unele produsele traditionale
Romania online

Acte necesare pentru pasaport

Acte necesare pasaport, acte necesare pentru schimbarea pasaportului, lista actelor necesare pentru pasaport copii sau biometric.

In Capitala linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

Pentru Noaptea Muzelor a fost infiintata  o linie specială de autobuze, care va circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Ploile inchid Transfagarasanul


Cod galben de furtuni in weekend

Cod galben de furtuni în acest weekend, pentru jumătatea estică a României, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, incepând de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00.

Targul de oferte educationale a liceelor

In acest sfârşit de săptămâna mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor.

O noua editie Noaptea Muzeelor

In noaptea de 19 mai Muzeele bucureştene îşi vor aşteapta din nou vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Emisiunea lui Maruta a inregistrat un record de audienta

Miercuri, 18 aprilie, Pepe s-a însurat, iar „Happy Hour“ a transmis, în direct, casatoria, marcând cea mai urmarită ediţie de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Maruţă.

Ziarul de azi