Ziarul din ziare online » Gastronomie »

Reţeta murăturilor gustoase şi rezistente

Pensiunile buzoiene sunt renumite pentru acriturile gustoase servite la friptură sau alte mâncăruri grase. Bucătarii lor ne-au împărtăşit câteva din secretele pe care le-am putea aplica şi noi atunci când ne hotărâm să punem murăturile pentru iarnă.Cele mai rezistente conserve sunt cele pe bază de saramură, este concluzia unanimă a bucătarilor buzoieni. În plus, sunt şi cele mai sănătoase, acestea menţinând unele vitamine şi după fermentaţie. Legumele  trebuie să fie foarte proaspete, nepătate, nelovite înainte să fie puse în borcan.

Pătlăgelele verzi, de exemplu, devin mai gustoase, mai aromate, dacă sunt uşor pârguite.De asemenea, castraveţii pentru murat trebuie să fie mici, închişi la culoare şi cu coaja subţire, pentru a permite pătrunderea saramurii. Mai întâi, legumelor li se rup codiţele, apoi se spală foarte bine sub jet de apă, după care se scurg bine. Se recomandă ca murarea legumelor să se facă pe specii, soiuri şi chiar mărimi, pentru ca fermentarea să fie uniformă. După sortare, atât pătlăgelele cât şi castraveţii se pun la murat în vase separate.Capacul borcanului se spală foarte bine şi se fierbe câteva minute.

Şi borcanul trebuie trebuie spălat bine, opărit, scurs, uscat şi apoi lăsat să se răcească. Pentru saramură, la 1 litru de apă se adaugă 30-65 de grame de sare grunjoasă. În cazul în care se vrea ca legumele să se mureze mai repede, după opărire şi răcire se străpung cu o furculiţă în trei locuri. Castraveţii mari se străpung la codiţă sau li se taie vârfurile ori se crestează în lung.Sursa: Adevarul de Buzau
Autor articol: Ziare online

Comentarii la articol

1 comentarii - Adauga-l pe al tau

Ultimele articole din categorie

Alba ca zapadaBudinca de carne - retete culinare romanesti Seful ANPC critica unele produsele traditionaleReteta NegresaTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleVinurile din Iasi degustate in BacauPenne cu carne

Cele mai citite din categorie

Budinca de carne - retete culinare romanesti Reteta NegresaAlba ca zapadaVinurile din Iasi degustate in BacauTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleSeful ANPC critica unele produsele traditionale
Romania online

Acte necesare pentru pasaport

Acte necesare pasaport, acte necesare pentru schimbarea pasaportului, lista actelor necesare pentru pasaport copii sau biometric.

In Capitala linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

Pentru Noaptea Muzelor a fost infiintata  o linie specială de autobuze, care va circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Ploile inchid Transfagarasanul


Cod galben de furtuni in weekend

Cod galben de furtuni în acest weekend, pentru jumătatea estică a României, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, incepând de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00.

Targul de oferte educationale a liceelor

In acest sfârşit de săptămâna mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor.

O noua editie Noaptea Muzeelor

In noaptea de 19 mai Muzeele bucureştene îşi vor aşteapta din nou vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Emisiunea lui Maruta a inregistrat un record de audienta

Miercuri, 18 aprilie, Pepe s-a însurat, iar „Happy Hour“ a transmis, în direct, casatoria, marcând cea mai urmarită ediţie de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Maruţă.

Ziarul de azi