Ziarul din ziare online » Romania online
Romania online

O luna intreaga dedicata muzicii

Melomanii bănăţeni vor avea parte de un adevărat festin muzical între 27 aprilie şi 31 mai, tradiţionalul festival „Timişoara Muzicală" concentrând în aproximativ o lună zeci de evenimente.

Bucurestenii poarta blugi „ilegali”

Agenții de poliție au organizat, ieri, mai multe razii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în depozitele unei societăți comerciale, unde au găsit peste 200.000 de perechi de blugi, a căror proveniență nu a putut fi justificată de către administrator.

Ungureanu a numit un consilier drept coordonator al mai multor institutii

Mihai Răzvan Ungureanu a emis o decizie prin care Ion Mircea Plângu, unul dintre consilierii săi, a fost desemnat să coordoneze mai multe instituţii, printre care Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor şi Institutul de Investigare a Crmelor Comunismului.

Din 2013 cresc impozitele si taxele locale

Impozitelor şi taxelor locale se vor majora începând cu anul fiscal 2013, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Finantelor.

Film francez la Casa Prieteniei

Seria filmelor franceze continuă la Casa Prieteniei din Suceava. Joi, 29 martie, începând cu ora 16.00, va rula filmul „Survivre avec les loups“ („Supravieţuind cu lupii“), intrarea fiind liberă.

Panica la metrou

Bucureştenii care au călătorit în această dimineaţă pe ruta Politehnica - Eroilor au tras o sperietură zdravănă când din garnitura metroului a început să iasă un fum negru care a acoperit tot peronul. Aceştia au fost imediat evacuaţi din tren.

Patru zile cu vijelii in Moldova

Locuitorii din nord estul ţării vor avea parte în acest sfârşit de săptămâni de vijelii. Vântul va sufla cu până la 60 de kilometri la oră.

O fetita din Romania a castigat un important concurs international de muzica usoara

Raluca Ursu, de 10 ani, din Botoşani, a cucerit marele premiu la festivalul internaţional "Little stars” desfăşurat în perioada 22-25 martie la Sankt Petersburg. La concursul desfăşurat în Rusia şi considerat unul dintre cele mai dificile festivaluri internaţionale de profil au participat solişti de calibru din ţări precum Bulgaria, Rusia, Portugalia, Estonia, Lituania, Ucraina.

Concert eveniment la Alba Iulia

Sala Unirii va găzdui vineri, 30 martie 2012, începând cu ora 20.00, concertul-eveniment  „ROOTS” susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit. Proiectul “ROOTS” este o întoarcere la rădăcinile unui gen muzical care a provocat o adevarată revoluţie în muzica secolului al XX-le.

Se deschide prima editie din acest an a Antique Market

Prima ediţie din acest an a târgului de antichităţi din Capitală va fi organizat între 29 martie şi 1 aprilie 2012. Pasionaţii de piese de mobilier şi decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie sunt aşteptaţi la târg.

Job pentru someri

Călărăşenii care doresc să lucreze în străinătate au ocazia să câştige până la 2.000 de euro brut pe lună în domeniul hotelier şi al gastronomiei în Germania. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AJOFM) va organiza, în luna aprilie, o selecţie pentru ocuparea a 60 locuri de muncă.

Baba despre scandalul de la UMF Târgu Mureş

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat la Comisia pentru învăţământ a Senatului că "problema" de la UMF Târgu Mureş se va rezolva în interiorul universităţii, prin adoptarea unei carte multiculturale, el declarându-şi disponibilitatea la dialog cu reprezentanţii români şi maghiari.

Companii romanesti la primul Forum economic Inter-regional romano-moldovean

Peste 200 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administrației din judeţele de vest ale României şi din Republica Moldova vor participa în perioada 28-29 martie, la cel mai amplu eveniment economic moldo-român, desfăşurat la Bălţi.

Procurorii au descins in locuintele traficantilor de droguri

Procurorii au descins miercuri dimineaţa în 12 locuinţe ale traficanţilor de droguri din Timişoara şi Caransebeş. Aceştia aduceau droguri din Olanda - amfetamine, canabis şi ecstasy.

Cazul Jaful secolului se va decide azi

În urmă cu opt ani, Petru Nica, şoferul unei autospeciale blindate pentru transportul banilor, a dispărut cu 100 de miliarde lei vechi colectate de la filialele ABN Amro din Galaţi, Constanţa şi Ploieşti. Maşina a fost găsită abandonată în cartierul Băneasa.

Zimbrul se intoarce in padurile tarii

Primele cinci exemplare din rezervația „Dragoș Vodă" vor fi eliberate astăzi într-o zonă împădurită din comuna Crăcăoani. Administratia Parcului Natural Vânători Neamț derulează un program de reintroducere în libertate a acestei specii dispărute din pădurile țării.

Tamara Buciuceanu premiata pentru intreaga cariera

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez (82 de ani) va primi premiul pentru întreaga activitate la ediţia de anul acesta a galei Gopo, care va avea loc luni, la Bucureşti.

Val de jafuri, Politie fara reactie

O benzinărie din Satu Mare, a treia în ultimul an, a fost jefuită ieri dimineață de un bărbat înarmat cu un cuțit. Jaful, vârf al unei perioade de creștere a fenomenului infracțional, nu a generat niciun set de măsuri sporite de securitate pentru municipiu la nivelul poliției.

Trupa Heaven implineste sapte ani

Trupa Heaven împlineşte şapte ani de când se află pe piaţa muzicală din România. Fericită că a ajuns până aici, Adina, lidera trupei, mărturiseşte că nu are de gănd să se oprească aici şi, împreună cu cele două colege de formaţie, va încerca să ajungă şi de acum înainte la inima fanilor ei.

Razie la Dragonul Roșu

Garda Financiară, alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au efectuat, în această dimineață, mai multe controale la comercianții de produse medicale din zona Dragonul Roșu din Capitală.

Prejudiciu-record adus Statului roman

Un prejudiciu-record de 100 de milioane de euro este anchetat de ofiţerii DIICOT, DGIPI şi Crima Organizată Constanţa. Făptaşii sunt 12 cetăţeni turci care importau cantităţi uriaşe de fructe prin firme-fantomă.

Burse sociale elevilor si studentilor

Consiliul Judeţean Argeş a aprobat acordarea a 128 de burse sociale elevilor şi studenţilor din învăţământul de stat şi particular, cursuri de zi, pentru a veni în sprijinul acestora şi a-i ajuta să-şi încheie cu bine studiile.

Descinderi in angrouri din Afumati si Voluntari

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au descins, marţi, în şapte locaţii din angrourile din Afumaţi, Ştefăneşti şi Voluntari, precum şi la sediile unor firme fantomă ce importau banane şi citrice, care au păgubit statul român cu aproximativ o sută de milioane de euro.

Bucurestiul din nou in Cartea Recordurilor

Bucureştiul ar putea intra în Guinness Book şi cu cea mai lungă trenă de rochie de mireasă, marţi, în cadrul unui eveniment organizat de Mariage Fest, de la ora 17.00, în Piaţa Constituţiei, unde trena va fi ridicată cu un balon, informează organizatorii, informează Mediafax.

Fragment din Sfanta Cruce expus la Catedrala Mitropolitana din Cluj

Un fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Isus Hristos va fi adus, vineri, din Grecia şi expus la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după care va fi scos într-o procesiune prin oraş.

Traian Basescu va face o scoala pentru politicieni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la B1 Tv, că va face „şcoală pentru politicieni", după terminarea mandatului prezidenţial.

Locurile libere in clasa intai se afiseaza azi

Emoţii uriaşe pentru tinerii părinţi. Azi se vor afişa listele elevilor înscrişi în clasele pregătitoare şi întâi, precum şi locurile rămase libere după prima etapă.

Anotimpurile s-au decalat in Romania

Climatologul Roxana Bojariu a explicat, pentru RTV.net, că semnele schimbărilor climatice pot fi deja observate şi în România: temperatura medie anuală a crescut semnificativ, iar anotimpurile s-au decalat.

Protest anti-Rosia Montana la ministerul Mediului

Mai mulţi voluntari pentru Roşia Montană au instituit în mod simbolic carantina în "instituţia afectată de corupţie!". "Inspectorii de sănătate civică" doresc "izolarea focarului" din clădirea ministerului Mediului în semn de protest faţă de atitudinea părtinitoare ministrului Lazslo Borbely şi a secretarului de stat Marin Anton.

15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

O mare parte din Transilvania sărbătoreşte astăzi Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. 15 martie este marcat în mai multe localităţi prin manifestări comemorative şi artistice, la care participă şi liderii formaţiunilor politice maghiare din România. Comparativ cu 2011, anul acesta nu au fost invitate personalităţi marcante din Ungaria.Ziarul de azi