Ziarul din ziare online » Sanatate
Sanatate

Viagra ar putea trata cancerul de piele

Substanţa activă din pastila albastră pentru potenţă, sildenafil, ar putea fi eficientă împotriva cancerului de piele, arată un studiu recent, realizat pe animale de laborator la Universitatea Mannheim din Germania.

Stiu bunicii cum sa ia medicamentele

Să iei medicamente, nu este atât de uşor precum pare, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cele mai multe probleme pot apărea la persoanele de vârsta a treia, din diferite cauze.

O solutie folosita in curatatoriile chimice poate provoca Parkinson

Persoanele care lucrează în curăţătorii chimice au un risc de şase ori mai mare de a a face boala Parkinson, semnalează un studiu internaţiona.

A inceput marea vaccinare

Un milion de doze de vaccin sunt destinate în acest sezon imunizării împotriva gripei obişnuite şi a celei porcine. Ministerul Sănătăţii (MS) derulează şi anul acesta campania de vaccinare gratuită antigripală.

Cum putem preveni cancerul

Stă în puterea noastră să evităm cancerul, chiar şi atunci când am moştenit genele maladiei. Alimentaţia modernă, bogată în grăsimi, în aditivi şi în zahăr rafinat, este poate mai gustoasă.

Leacurile din natura alunga racelile

Cum dă frigul, răcelile şi gripele îşi fac de cap, mai ales dacă ai sistemul imunitar slăbit. Încearcă suplimentele alimentare 100% naturale care ameliorează rapid simptomele răcelii şi-ţi redau rapid sănătatea.

3 motive sa nu mai pui zahar in ceai sau in cafea

Majoritatea alimentelor au un conţinut atât de mare de glucide, încât într-o zi consumăm în medie chiar mai mult de un sfert de kilogram de zahăr.

Care este cea mai buna apa de baut

Potrivit nutriţioniştilor, cele mai sănătoase surse de apă sunt cele situate cât mai departe de oraş, de preferat în munţi. Apa este singurul lichid care hidratează organismul şi potoleşte setea.

Noi pasi catre corpul bionic

Tehnologiile de ultimă generaţie reîntregesc corpul uman. Ele creează versiuni mecanice sau electronice ale părţilor amputate, ce suplinesc, cel puţin parţial, funcţiile pierdute.

Ziua mondiala de lupta impotriva diabetului zaharat

Diabetul este una dintre cele mai răspândite boli din secolul XXI. Numai la Cabinetul de Diabet Bârlad intră anual în evidențe aproximativ 300 de cazuri noi.

Asa scapi de durerile de spate

Potrivit medicilor, circa 80% din populaţie se confruntă cu dureri de spate la un moment dat pe parcursul vieţii. Din fericire, există exerciţii care ajută la combaterea lor. Iată câteva dintre acestea.

Rodiile incetinesc imbatranirea

Dacă bem un pahar cu suc de rodii zilnic, beneficiile pentru sănătate pot fi importante, arată studiile. Mai exact, consumul de rodii previne bolile cardiovasculare îmbunătăţeşte viaţa sexuală.

Contraceptivele hormonale pro si contra

Ca multe alte teme medicale controversate,contraceptivele hormonale au constituit subiectul multor discutii pro si contra. Exista, inca, informatii diferite care circula prin mass media.

Planta marul lupului nociva pentru cei din bazinul Dunarii

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Stony Brook au descoperit cauza numărului mare de persoane din bazinul Dunării cu afecţiuni renale grave: remediile cu mărul lupului.

Sportul in sarcina fereste copiii de boli de inima

Copiii ale căror mame fac exerciţii fizice în timpul sarcinii au un ritm normal al bătăilor inimii şi astfel, pe parcursul vieţii, vor fi feriţi de boli cardiovasculare.

Trabucul pipa sau tigara care este mai nociv

Chiar dacă nu îl inhalăm, fumul provenit din arderea tutunului agresează mucoasa bucală şi, evident, acţionează asupra sistemului respirator. O ţigară conţine sub 1 gram de tutun, o pipă între 1 şi 4 grame.

Depresia poate fi tratata cu lumina introdusa prin urechi

Dispoziţia schimbătoare şi emoţiile negative, mai frecvente în anotimpul rece, pot fi prevenite printr-o procedură simplă care presupune introducerea unei raze de lumină în ureche, potrivit DailyMail.

Alcoolul mai periculos pentru femei

Procesul de lezare cerebrală cauzat de consumul excesiv de alcool apare mult mai devreme în cazul femeilor, atrage atenţia un studiu suedez recent.

Masuri eficiente contra tulburarilor de somn

Aceste probleme pot fi combătute prin scoaterea din dormitor a surselor de stres, prin crearea unor automatisme sau chiar prin psihoterapie. Aproximativ un milion de români au probleme cu somnul.

4 beneficii ale acidului folic

Această vitamină previne nașterea prematură, cancerul de col uterin şi bolile cardiovasculare şi creşte performanţele intelectuale. Acid folic face parte din complexul de vitamine B.

Cum ajuti un copil cu probleme de invatare

În spatele unor performanţe şcolare scăzute se ascunde uneori o problemă de învăţare ce trebuie tratată. În această categorie sunt tulburările de citire, de scriere ori de calcul.

Trucuri pentru dinti mai albi

Ai încercat tot felul de produse pentru albirea dinţilor şi nu ai fost mulţumită de efectele lor? Nu-ţi mai cheltui banii inutil! Te ajută câteva reţete naturale, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă.

5 tipuri de masaj care alunga durerile

Un masaj profesional pe lună este un lux pentru mulţi dintre noi. Însă studiile arată că multiplele beneficii asupra stării de sănătate fac să merite efortul.

Rezistenta la antibiotice si infectiile

Este esenţială pregătirea şi reorganizarea reţelei de boli infecţioase din ţara noastră pentru a face faţă unor situaţii epidemiologice de criză, este mesajul principal al  VII-a ediţie a Zilelor Ştiinţifice.

Retetele sarmanilor cu boli grave platite de farmacisti

Organizaţia Farmacişti fără Frontiere România, condusă de o clujeancă, a decis ca de la începutul acestei luni, să ajute treizeci de persoane cu venituri modeste şi cu afecţiuni grave din judeţul Cluj.

De ce ar trebui sa evite paracetamolul astmaticii

Specialiştii americani de la Centrul pentru Probleme Respiratorii „Robert T. Stone“ din Ohio afirmă că astmaticii care iau paracetamol cel puţin o dată pe an prezintă un risc cu 60 % mai mare.

Alergiile sunt deseori confundate cu virozele

Rinitele alergice şi astmul, care se agravează în sezonul rece, sunt puse de multe ori pe seama infecţiilor respiratorii şi sunt tratate greşit. Alergiile creează neplăceri nu doar primăvara.

Alimentatia mamei da sexul copilului

Oamenii de ştiinţă britanici de la Colegiul Universitar din Londra au demonstrat ceea ce se bănuia de multă vreme şi anume că alimentaţia din perioada conceperii influenţează sexul viitorului copil.

Ce boli dau tulburari de vedere

Dacă ţi s-a întâmplat să ai vederea înceţoşată, dublată sau dacă pur şi simplu ai început să vezi mai prost nu înseamnă neapărat că ţi-au crescut dioptriile.

Conservant natural impotriva bacteriilor din alimente

Bacteriile Salmonella, E. Coli şi listeria care contaminează unele alimente vor putea fi controlate mai uşor cu ajutorul primului conservant natural cu efect de antibiotic descoperit de oamenii de ştiinţă.
Ziarul de azi