Ziarul din ziare online » Turism »

Se schiaza pe partiile din Sureanu si Apuseni

Atraşi cu de zăpada venită cu greu în staţiunile montane din Alba, mulţi dintre turişti şi-au prelungit vacanţa şi după Anul Nou. Au un motiv în plus de bucurie, dacă luăm în calcul faptul că se schiază pe pârtiile din Şureanu şi Apuseni.

Pe pârtiile din  Şureanu stratul de zăpadă ajunge la 30 de centimetri. Domeniul schiabil Şureanu, aflat la o altitudine cuprinsă între 1650 - 1900 metri, are în total un număr de şapte pârtii şi două teleschiuri amenjate în zona Vârful Şureanu – Curmătura Şureanu – Vârful Auşel. Potrivit meteorologilor, în zonă temperaturile se vor menţine negative şi pe timpul zilei şi va ninge în zilele următoare, ceea ce înseamnă că sunt şanse ca pârtiile să rămână practicabile.

Sursa: Ziarul Adevarul
Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

5 comentarii - Adauga-l pe al tau
Gastronomie

Alba ca zapada

Ingrediente:
Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 linguri ulei 3 linguri lapte praf de copt (pentru 500 g faina) 1 varf de cutit sare fina 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri zahar pudra

Budinca de carne - retete culinare romanesti

Ingrediente:
500 g carne de vitel vita sau porc 3-4 oua 100 g franzela 100 g unt 1 lingura faina 1 ceasca lapte sare piper.

Seful ANPC critica unele produsele traditionale

Mulţi producători sau comercianţi introduc pe piaţă produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale, a declarat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, adăugând că nu-şi aminteşte "ca bunica să producă vreodată parizer".

Reteta Negresa

 Ingrediente:
500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, stafide Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt.

Tocana picanta cu carne de porc

Ingrediente:
1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, smîntînă.

Targ de produse ecologice si traditionale

Prima ediţie din anul 2012 a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale va avea loc în acest weekend în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS).

Vinurile din Iasi degustate in Bacau

Oameni de afaceri dar și specialiști enologi au luat parte la evenimentul organizat la Hotel Decebal din Bacău, de Icar Tours și Vinia.

Ziarul de azi