Ziarul din ziare online » Gastronomie »

Sfârşitul de septembrie vine de fiecare dată în Gorj cu Festivalul Răciturilor

Sfârşitul de septembrie vine de fiecare dată în Gorj cu Festivalul Răciturilor. Şi poate nu este întâmplător, căci prin părţile locului nu poate fi închipuită masă de om gospodar fără o strachină cu răcituri, câteva săr­măluţe aburinde, o bucată zdravănă de mălai (o pâine gustoasă preparată din făină de porumb), ardei iute şi ţuică cu multe, multe focuri. Radu Ciobanu, preşedintele ANTREC Gorj, avea să declare că, în urmă cu doi ani, când lansa prima ediţie a Festivalului Piftiilor, nu anti­cipase succesul pe care îl va avea.

Aşa se face că, timp de două zile, 24-25 septembrie, gorjenii s-au întrecut la Tismana în prepararea celor mai bune răcituri, iar vizitatorii au avut cu siguranţă de ce să fie peste măsură de încântaţi.

Iata si cateva retete de piftie:
Piftie de pasăre (răcitură)
Piftie de porc (răcitură) (IV)
Piftie de porc şi viţel (răcitură)
Piftie de porc (răcitură) (III)
Surse: Retete culinare pe Model-de.ro, Ziarul Jurnalul National
Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

1 comentarii - Adauga-l pe al tau

Ultimele articole din categorie

Alba ca zapadaBudinca de carne - retete culinare romanesti Seful ANPC critica unele produsele traditionaleReteta NegresaTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleVinurile din Iasi degustate in BacauPenne cu carne

Cele mai citite din categorie

Budinca de carne - retete culinare romanesti Reteta NegresaAlba ca zapadaVinurile din Iasi degustate in BacauTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleSeful ANPC critica unele produsele traditionale
Romania online

Acte necesare pentru pasaport

Acte necesare pasaport, acte necesare pentru schimbarea pasaportului, lista actelor necesare pentru pasaport copii sau biometric.

In Capitala linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

Pentru Noaptea Muzelor a fost infiintata  o linie specială de autobuze, care va circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Ploile inchid Transfagarasanul


Cod galben de furtuni in weekend

Cod galben de furtuni în acest weekend, pentru jumătatea estică a României, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, incepând de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00.

Targul de oferte educationale a liceelor

In acest sfârşit de săptămâna mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor.

O noua editie Noaptea Muzeelor

In noaptea de 19 mai Muzeele bucureştene îşi vor aşteapta din nou vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Emisiunea lui Maruta a inregistrat un record de audienta

Miercuri, 18 aprilie, Pepe s-a însurat, iar „Happy Hour“ a transmis, în direct, casatoria, marcând cea mai urmarită ediţie de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Maruţă.

Ziarul de azi