Ziarul din ziare online » Gastronomie »

Tort de ciocolata cu caramel

Tort de ciocolata cu caramel. Un desert delicios care îi va mulţumi chiar şi pe cei mai exigenţi dintre pofticioşi.

Ingrediente caramel:
175 grame zahăr,
120 ml smântână grasă pentru gătit,
1 linguriţă rasă cu sare de mare,
120 grame unt,
3 linguri cu apă.

Ingrediente blat:
250 grame ciocolată,
160 grame unt,
175 grame zahăr,
25 ml esenţă de vanilie (Dr. Otker) 
120 grame migdale prăjite, nesărate, măcinate,
5 oua
Preparare caramel: Turnati zahărul şi apa într-un wok. E e cel mai potrivit pentru miscarea asta, nepermiţând să se prinde caramelul de vas, si e tare usor de manevrat, tinand cont de viteza cu care trebuie să executati operatiunea. Încălziţi wok-ul la puterea mica, amestecând zahărul din el până când acesta începe să se topească sub presiunea căldurii si a apei. Măriţi puterea flacărei pe medium si permiteti-i zahărului să fiarbă nederanjat de nici o lingură de lemn.  Cum vedeti că-şi schimbă culoarea şi devine aurie toata treabă, amestecati zahărul cu lingura de lemn. Luaţi imediat wok-ul de pe foc, adăugaţi sarea de mare şi smântâna de gătit amestecând cu cea mai mare abilitate ingredientele astea-n caramel. Apoi încorporati untul (la temperatura camerei). Lăsaţi caramelul la racit şi pregatiti blatul de ciocolată.

Preparare blat: Topiti la bain marine ciocolata, untul si zahărul. După ce s-au topit ingredientele, luaţi vasul de pe foc şi adăugati migdalele măcinate si esenta de vanilie. Separati ouăle şi încorporaţi gălbenuşurile, iar apoi albuşurile bătute spumă.Sursa: Libertatea de Azi
Autor articol: Ziare online

Comentarii la articol

4 comentarii - Adauga-l pe al tau

Ultimele articole din categorie

Alba ca zapadaBudinca de carne - retete culinare romanesti Seful ANPC critica unele produsele traditionaleReteta NegresaTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleVinurile din Iasi degustate in BacauPenne cu carne

Cele mai citite din categorie

Budinca de carne - retete culinare romanesti Reteta NegresaAlba ca zapadaVinurile din Iasi degustate in BacauTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleSeful ANPC critica unele produsele traditionale
Romania online

Acte necesare pentru pasaport

Acte necesare pasaport, acte necesare pentru schimbarea pasaportului, lista actelor necesare pentru pasaport copii sau biometric.

In Capitala linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

Pentru Noaptea Muzelor a fost infiintata  o linie specială de autobuze, care va circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Ploile inchid Transfagarasanul


Cod galben de furtuni in weekend

Cod galben de furtuni în acest weekend, pentru jumătatea estică a României, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, incepând de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00.

Targul de oferte educationale a liceelor

In acest sfârşit de săptămâna mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor.

O noua editie Noaptea Muzeelor

In noaptea de 19 mai Muzeele bucureştene îşi vor aşteapta din nou vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Emisiunea lui Maruta a inregistrat un record de audienta

Miercuri, 18 aprilie, Pepe s-a însurat, iar „Happy Hour“ a transmis, în direct, casatoria, marcând cea mai urmarită ediţie de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Maruţă.

Ziarul de azi