Ziarul din ziare online » Gastronomie »

Trucuri care fac supele si mai sanatoase

Una dintre reco­mandările spe­cialiştilor pentru prepararea supelor este să nu fierbeţi legumele prea mult, ci cât să-şi menţină o uşoară duritate, pentru ca vitaminele şi mineralele să se păstreze într-o cantitate cât mai mare.

„În străinătate legumele se pun la sfârşit, aproape nefierte, şi sunt şi mai gustoase. Şi legumele congelate se pun spre sfârşit, fără să mai aşteptaţi să se dezgheţe",  recomandă Gheor­ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. De asemenea, folosiţi sare de masă nerafinată sau sare de mină nerafinată. „Crutoanele nu trebuie prăjite în ulei nerezistent la temperatură. Folosiţi pâinea integrală, uşor rumenită în ulei de măsline condimentat", vă sfătuieşte Mencinicopschi.

Sursa: Ziarul Romania Libera
Autor articol: Ziarul din Ziare

Comentarii la articol

3 comentarii - Adauga-l pe al tau

Ultimele articole din categorie

Alba ca zapadaBudinca de carne - retete culinare romanesti Seful ANPC critica unele produsele traditionaleReteta NegresaTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleVinurile din Iasi degustate in BacauPenne cu carne

Cele mai citite din categorie

Budinca de carne - retete culinare romanesti Reteta NegresaAlba ca zapadaVinurile din Iasi degustate in BacauTocana picanta cu carne de porcTarg de produse ecologice si traditionaleSeful ANPC critica unele produsele traditionale
Romania online

Acte necesare pentru pasaport

Acte necesare pasaport, acte necesare pentru schimbarea pasaportului, lista actelor necesare pentru pasaport copii sau biometric.

In Capitala linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

Pentru Noaptea Muzelor a fost infiintata  o linie specială de autobuze, care va circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Ploile inchid Transfagarasanul


Cod galben de furtuni in weekend

Cod galben de furtuni în acest weekend, pentru jumătatea estică a României, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, incepând de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00.

Targul de oferte educationale a liceelor

In acest sfârşit de săptămâna mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor.

O noua editie Noaptea Muzeelor

In noaptea de 19 mai Muzeele bucureştene îşi vor aşteapta din nou vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Emisiunea lui Maruta a inregistrat un record de audienta

Miercuri, 18 aprilie, Pepe s-a însurat, iar „Happy Hour“ a transmis, în direct, casatoria, marcând cea mai urmarită ediţie de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Maruţă.

Ziarul de azi