Ziarul din ziare online » Ziare de azi
Ziare de azi

SIF-urile zburdă pe Bursă după anunţul salvării Greciei

Indicele BET-FI, ce redă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi a Fondului Proprietatea, au deschis şedinţa de tranzacţionare de joi în creştere puternică, de peste 3,8%, în ton cu aprecierile de pe bursele europene.

Chinezii de la Huawei se pregătesc să ia cu asalt piaţa IT din România: Vezi aici smartphone-urile care vor concura cu Samsung şi HTC

Activi până acum doar pe piaţa telefoanelor OEM, vândute sub brandurile operatorilor telecom, precum Vodafone Smart sau Orange Stockholm, chinezii de la Huawei vor să relanseze brandul ca unul de sine stătător şi vin cu o întreagă gamă de telefoane cu sistem de operare Google Android, pentru a concura cu giganţi precum Samsung, LG sau HTC.

Avertizare seismică pe iPhone. Cu cât timp înainte eşti anunţat de producerea unui cutremur

Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) şi App&Go au lansat prima aplicaţie de avertizare seismică pe Iphone, care anunţă eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde şi, respectiv, un minut înainte de producerea acestuia, potrivit unui comunicat.

Sony cumpără felia suedeză din Sony Ericsson, pentru 1 miliard de euro

Sony va prelua integral, pentru 1,05 miliarde euro, producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson deţinut în joint venture cu grupul suedez Ericsson, în încercarea de a prinde din urmă Apple şi Samsung pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, transmite Reuters.

Samsung depăşeşte Apple şi devine cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Rămâne de văzut dacă se menţine

Samsung Electronics a reuşit să depăşească Apple în trimestrul trecut devenind cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, informează Bloomberg.

Culmea perfecţionismului: Cum a stat Steve Jobs 30 de minute pentru a dezbate nuanţa de gri a însemnelor "Toaletă" din magazinele Apple. Mai vreţi exemple?

Când auzi că Steve Jobs era obsesiv, nu îţi poţi imagina nici măcar o fracţiune din obsesia fondatorului Apple. Cel puţin aşa reiese din ultima biografie scrisă de Walter Isaacson.

Orange a ieşit din vârtejul marilor scăderi după cel mai mic declin din ultimii trei ani

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală deţinut de gigantul telecom France Telecom, a raportat venituri în scădere cu 2% în cel de-al treilea trimestru al anului după ce în anii de criză s-a confruntat cu scăderi trimestriale cuprinse între 4 şi 24%.

Chinezii de la Huawei vor 6% din piaţa de telefoane mobile

Huawei Technologies România are în plan majo­ra­rea cotei de piaţă de la 5% în prezent la 6% până la finele anu­lui prin intrarea pe segmentul smartphoneurilor cu cel puţin trei noi modele.

Producătorul de sisteme de GPS Mio lansează serviciul de actualizare pe viaţă, fără costuri suplimentare

Mio Technology, numărul unu pe piaţa locală de sisteme GPS, lansează Lifetime Map Updates, un serviciu suplimentar de actualizare a hărţilor pe toată durata de funcţionare a GPS-ului Mio achiziţionat, fără costuri suplimentare.

Un antreprenor din turism are afaceri în creştere cu 113% cu un complex turistic din Poiana Braşov

Claudiu Aron, proprietarul companiei Alpin 2003 din Poiana Braşov, cu activităţi în domeniul turismului şi în imobiliare, a reuşit să majoreze afacerile firmei sale cu 113,7% în ultimii trei ani, până la nivelul de 69,7 mil. lei (16,5 mil. euro) anul trecut, creşterea provenind în special din vânzarea unor apartamente într-un complex de cinci stele.

Au pe mână branduri de peste 220 mil. €. Cine sunt oamenii din spatele mărcilor Heineken

Andrea Veress, 30 de ani, Gabriela Gălăţanu, 39 de ani, şi Claudiu Lazăr, 43 de ani, sunt brand managerii pe care producătorul olandez de bere Heineken i-a recrutat pentru a gestiona portofoliul de mărci de pe piaţa locală şi care anual generează vânzări de peste 220 mil. euro.

Cine a avut de câştigat din cei 350 milioane de euro cheltuiţi pe programul Rabla între 2005 şi 2011

Numai una din trei maşini vândute pe piaţa locală în acest an a fost achiziţionată în cadrul programului de reînnoire a parcului auto cu o lună înaintea încheierii acestuia, potrivit calculelor ZF.

Cum au ajuns 60.000 de sticle de vin Jidvei în China. Povestea primelor vânzări

Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vin de pe piaţa locală, a exportat anul acesta aproximativ 60.000 de sticle în China, o parte din acestea aflându-se deja în piaţa, iar restul urmând să fie folosit pentru promovare. Acesta este primul an în care compania vinde pe această piaţă, una în mişcare care abia acum începe să prindă gustul vinului.

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI: Guvernul va prezenta, odată cu proiectul bugetului pentru 2012, o listă cu 60 de proiecte de mari investiţii

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", ce va fi difuzată duminică de la ora 10:00 la Pro TV, că Guvernul va prezenta, odată cu proiectul bugetului pentru 2012, şi o listă cu circa 60 de proiecte de mari investiţii, a căror desfăşurare va fi urmărită săptămânal de Executiv.

G’Market, primul lanţ de supermarketuri din malluri, iese de pe piaţă. Cine umple golurile?

Lanţul de magazine G’Market, parte a grupului turc FIBA, iese din retailul modern autohton după ce cedează toate cele cinci supermarketuri. Ultimul magazin care se mai afla în proprietatea acţionarilor turci a fost închis luna aceasta la Iaşi.

Economia are nevoie de bănci puternice cu capital românesc. Poate bursa să susţină antreprenorii locali în dezvoltarea lor?

Ţările din Europa de Est trebuie să încurajeze băncile locale, iar acolo unde nu există ar putea fi nevoite să le creeze de la zero, pentru a avea o alternativă la finanţarea oferită de băncile străine, este concluzia unei analize publicate pe siteul celui mai important cotidian de business din lume, The Wall Street Journal.

Cum s-a văzut discursul Regelui Mihai în presa internaţională

Reuters consemnează discursul fostului Rege Mihai I al României în Parlament, primul de când "comuniştii susţinuţi de sovietici l-au forţat să abdice", în urmă cu mai bine de 60 de ani. Conform Reuters, Regele Mihai a subliniat "diviziunile adânci în ceea ce priveşte trecutul ţării".

Parlamentul European votează astăzi asupra dreptului la muncă al românilor şi bulgarilor în UE

Parlamentul European va vota marţi o rezoluţie privind accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa europeană a muncii, încă restricţionat în zece state membre ale Uniunii Europene.

Pe piaţa M&A, ca la raionul din supermarket: cum se uită companiile cu bani de cheltuit după firmele scoase la mezat

Scenariile din magazine în care cumpărătorii caută şi aleg de pe rafturi produsele care le sunt pe plac se regăsesc şi la un nivel mai mare. La fel fac şi companiile care au bani de cheltuit: cântăresc cât îi costă şi ce câştigă dacă preiau vreuna din firmele scoase la mezat. Mai mult ca oricând, au de unde alege: câteva sute de companii sunt la vânzare.

SocGen are nevoie de 3,3 mld. euro pentru o solvabilitate de 9%, iar Millennium de 2,36 mld. euro. Băncile europene au nevoie de un capital suplimentar de 106 miliarde euro

Banca franceză Societe Generale (SocGen) are nevoie de 3,3 miliarde de euro pentru a ajunge la pragul de 9% stabilit pentru rata de adecvare a capitalului de către liderii europeni, în timp ce banca portugheză Millennium BCP are un deficit de 2,36 miliarde de euro.

Fostul preşedinte al Franţei Valery Giscard D'Estaing: Criza asta este o mare exagerare

Mircea Diaconu, despre decizia ANI: Soţia mea nu este croitoreasă, este actriţă. Ce vină are ea?

Mircea Diaconu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, referitor la decizia ANI de a sesiza Parchetul instanţei supreme în cazul său, că aceasta este "vijelia cotidiană care ne-a întors în anii 50, ca metode, ca principii", precizând totodată că soţia lui nu este croitoreasă, ci actriţă.

ANI cere PICCJ să-l cerceteze pe Mircea Diaconu pentru numirea soţiei sale la Teatrul Nottara

ANI sesizează Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, întrucât acesta este şi senator şi director la Teatrul "C.I.Nottara", iar pe de altă parte pentru că favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.

Presa internationala, despre fostul suveran Mihai: "Sa fii rege in Romania este o afacere incomoda"

Aproape toate agentiile de presa si publicatiile internationale importante au comentat pe larg evenimentul care a avut loc marti in Parlamentul Romaniei, unde Regele Mihai a tinut un discurs istoric.

Barroso:Este o chestiune de simplă echitate intrarea României în Schengen. România a îndeplinit toate criteriile necesare aderării

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, marţi, că este o chestiune de simplă echitate intrarea României în Schengen, deoarece au fost îndeplinite toate criteriile necesare.

Preşedintele Băsescu, la canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna, la Catedrala din Sibiu

Preşedintele Traian Băsescu asistă, sâmbătă dimineaţă, la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, care are loc la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde s-au adunat aproximativ 10.000 de persoane

Ialomiţianu: Cea mai bună variantă este să menţinem pensiile şi salariile la nivelul din 2011

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat vineri că, deşi sunt discuţii pentru majorare a pensiilor şi salariilor în 2012, cea mai bună variantă este menţinerea acestora la nivelul din 2011 şi alocarea de fonduri mai mari pentru investiţii.
Ziarul de azi